Städa ditt kök på rätt sätt

Köket är en av platserna som vi är mest i och hygienen är då viktig. Det är i ditt kök som du lagar all mat och därför är det viktigt att det hålls rent och fräscht. Det är också ett av de platser i ett hushåll som blir smutsigast och när du lagar mat så blir det stänk från matlagningen, matrester faller ner på golvet och annat spills i samband med din lagning. Därför ska man hålla köket rent och snyggt. Plocka undan efter sig och hålla det fräscht.

Det är väldigt viktigt att man försöker hålla sitt kök så rent som möjligt och att man med jämna mellanrum ger sig på en städning där man även går igenom ugnen, kylen-, frysen och skafferiet.  Här berättar vi lite hur man kan hålla sitt kök skinande rent och hålla borta all smuts och bakterier.

Följ dessa råd så har du kommit en bit på vägen.

1. Börja med ta en ny disktrasa och släng din gamla. Det är i disktrasan som bakterierna gillar att vara. Så den ska man byta med jämna mellanrum – minst 1 gång i veckan ska man byta den.

2. Skaffa rengöringsmedel för ugnen (det hittar du i det flesta butiker) och spraya din ugn invändigt.Slå på värmen efter de anvisningar som står skrivna på flaskan och låt detta verka med stängd lucka. Samtidigt som du väntar kan du göra rent spisen. Efter några minuter så borde ungen vara redo och du kan öppna luckan och låta det svalna. När den har svalnat så torkar du bara av med en trasa och den blir som ny.

3.Rensa ditt kylskåp och släng de varor du inte behöver eller som blivit gamla. Ta ut allt och gör rent inne med en trasa. Se till att torka lite lätt med en handduk så att det inte ligger kvar nå vatten. Nu har du en snygg och fräscht kylskåp.

4. Fortsätt till ditt skafferi. Där gör du samma sak att du går igenom dina varor och kastar det som är gammalt. I ett skafferi brukar det vara många varor som försvinner och står alldeles för länge och drar på sig ohyra och smuts. När du har tagit ur allt och gjort rent alla ytor inne i skafferiet så förslår jag att du organiserar upp ditt skafferier så att du får mer koll på vad du har och du kommer åt det lättare när du väl ska ha något.

5. Nu kan du ta dig ann bänkskivorna och övriga ytor. Nu när du ställt fram allt och plockat in så hamnar en del smuts kvar. Börja med att rensa bort allt skit du har även andra grejer som tex vas, blommor och allt det kan vara. Så att du har det rent och snyggt innan du börjar med att torka av alla ytor. Använd disktrasan och rengöringsmedel för att få det extra rent.

6. Nu är det dags att hugga in på diskhon, diskbänken och vattenkranen. Även här kan svinto vara ett tips om smutsen satt sig för hårt. Gnugga ordetligt och ge inte upp förrän det verkligen glänser. Det är nämligen den signal du ska följa gällande metall. Glänser och skiner det – då är jobbet klart.

7. Nu kan du ta fram dammsugaren och golvmoppen. För nu är det dags att du ger dig på golvet. Det är som vanligt när du rengör golven. Att du dammsuger först sen tar du golvmoppen och moppar golvet. Glöm inte bort att använda ett rengöringsmedel som du gillar. Man vill ju att det ska lukta gott.

Det här är några punkter som man kan följa för att få ett skinande rent kök i ditt hem. Visst kommer det komma andra saker under tiden men här har jag skrivit upp det viktigaste.
Tänk på att göra detta någon gång per år och städa lite lätt rätt så ofta, men den här större grova städningen någon gång per år.

Skulle du vara trött på detta efter några gånger så finns det alltid hemstädning Malmö. De hjälper dig med all städning så att du slipper göra detta. Ibland kan man bli bra trött på det och vill helst att någon annan gör det då kan det vara bra att anlita en städfirma.